Doğu Perinçek Enis Berberoğlu'nun tahliyesini değerlendirdi

Enis Berberoğlu’nun tahliyesini değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Yargının kararı son derece olumlu” dedi. Perinçek, “Bu CHP’nin kendisini PKK’dan ayırmak için bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek Enis Berberoğlu'nun tahliyesini değerlendirdi

Doğu Perinçek, katıldığı bir tartışma programında, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından tutuklanması ve saatler sonra tahliye edilmesi hakkında yorumda bulundu.

Perinçek, "Bu güzel gelişme. Yargının kararı son derece olumlu. Şu bakımdan olumlu; Türkiye ile PKK-HDP Amerika Fetö bunlar karşı karşıya. Cepheler bu eksende kurulmuştur. Berberoğlu ile diğer 2 HDP’li aynı cephede görülmesi doğru olmaz. Bunların birbirinden ayırmak lazım. Tabi bu siyasi tavır ama yargının burada son derece Türkiye’yi düşünen akıllı bir karar verdiği görülüyor.

Bu hem CHP için bir fırsat kendisini PKK’dan ayırması için, maalesef onlarla meclise sokağa taşımak gibi vahim uygulamalara girdiler. PKK-CHP gibi ittifak oluşmuştu. Maalesef böyle bir durum vardı. CHP’nin aklını başına toplayıp elini PKK’dan ve FETÖ’den çekmesi için güzel bir fırsattır. Siyasi bakımdan iyi sonuçlar doğurabilecek. Türkiye'nin birliğine bütünlüğüne hizmet edecek ve vatan bütünlüğü konusunda kendini toparlaması için olumlu süreçleri ateşleyecek durum olarak gözüküyor." dedi.

ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek enis berberoğlu