Yenikapı'da "Kudüs İslam'ındır" mitingi yapıldı

Saadet Partisi öncülüğünde, İstanbul Yenikapı'da "Kudüs İslam'ındır" mitingi yapıldı. Alanı dolduran binlerce vatandaş Amerika ve İsrail'e tepki gösterdi.

ABD'nin Kudüs kararı, İstanbul Yenikapı'da, Saadet Partisi öncülüğünde düzenlenen ''Kudüs İslam'ındır'' mitingi ile protesto edildi.

Vatandaşlar lodos ve şiddetli yağmura rağmen Yenikapı Etkinlik Alanını doldurmaya başladı. Arama noktalarından geçenlere Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı.

Filistin'e destek mesajları içeren atkılar takan vatandaşlar, sık sık tekbirler getirerek "Hamas'a selam direnişe devam, İstanbul'dan Gazze'ye direnişe selam" sloganları attı.

Hak-İş ve Memur-Sen dahil olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği mitinge katılan Filistin Ankara Büyükelçisi Fead Mustafa "Kudüs asla İsrail'in başkenti değildir. Kudüs yeryüzünde mübarek bir arazidir. İsrail orayı zorla işgal etmiştir" dedi.

"İşgal altındaki Kudüs, Müslümanların en çetin imtihanıdır." diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise "Bütün İslam ülkeleri Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdıklarını dünyaya ilan etmeli" dedi.

ulusal.com.tr

Kudüs saadet partisi