Atina'ya iflas teklifi

Yunanistan'ın gözü Brüksel'de. Euro bölgesi maliye bakanları, Atina'nın borçları ile ilgili bir kez daha toplandı. Bürksel'de yapılan ilk toplantıda, Avrupa Birliği'nin "daha fazla KDV artışı ve kamu harcamalarında kesinti" öngören teklifinin Atina tarafından reddedildiği belirtiliyor.

Atina'ya iflas teklifi

Yunanistan'ın mali yardım talebini görüşmek için Brüksel'de toplanan Euro bölgesi maliye bakanları Atina'ya "iflas" teklifi sundu. Atina'nın ise "daha fazla KDV artışı ve kamu harcamalarında kesinti" öngören teklifi reddetiği belirtiliyor.

Euro bölgesi maliye bakanları son toplantıda, Yunanistan'ın reform teklifini reddetmişti. Çipras hükümetine sunulmak için yeni teklif hazırlandı.

Brüksel'de yapılan görüşmede masaya konulan teklif, "Daha fazla KDV artışı ve kamu harcamalarında kesinti" öngörüyordu. Ancak Fransız AFP haber ajansına konuşan bir Yunan yetkili teklifin Atina tarafından reddedildiğini belirtti.

Yunanistan 30 Haziran'a kadar IMF'ye olan borcunu ödeyemezse temerrüde düşecek. Atina borcunu ödemek için alacağı mali yardımlar karşısında AB ile mutabakat sağlamayı amaçlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Atina