İran ABD'ye meydan okudu

İran, Amerika'ya Suriye'den meydan okudu. İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in başdanışmanlığını yapan Ali Ekber Velayeti, Amerika'nın füze tehditleri savurduğu anlarda Doğu Guta'ya gitti. Velayeti, Amerika'nın Suriye'yi hedef alan saldırılarının karşılıksız kalmayacağını söyledi

İran ABD'ye meydan okudu

Amerikan Başkanı Donald Trump'un füze tehditlerine karşı İran'da da yanıt gecikmedi.

Trump'ın tehdit paylaşımları yaptığı dakikalarda İran, Suriye'de Doğu Guta'yı ziyaret ederek meydan okudu.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney' in Dış ilişkiler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Doğu Guta'yı ziyaret etti. Velayeti, operasyonları yürüten Suriyeli komutanlardan Doğu Guta'daki son duruma ilişkin bilgi aldı.

ABD ve bölge ülkeleri arasında tansiyonun en yüksek olduğu dönemde Suriye'yi ziyaret eden Velayeti çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Suriyede terörle mücadele devam edecek" diyen Velayeti, terörizm ve teröristleri destekleyen ülkelerle mücadelede İran'ın Suriye'nin yanında olacağını söyledi.

İranlı 7 askerin hayatını kaybettiği İsrail hava saldırısına da tepki gösteren Ali Ekber Velayeti, Suriyeyi hedef alan saldırıların cevapsız kalmayacağını vurguladı.

İran siyasetine yön veren isimlerden biri olan Ali Ekber Velayeti, geçtiğimiz temmuz ayında da Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek ile İran'ın başketi Tahran'da biraraya gelmişti.

ulusal.com.tr

abd iran suriye hamaney doğu guta velayeti