Hasip Kaplan valiye kızdı, töreni terk etti

Şırnak'ta düzenlenen bir törene katılan BDP Milletvekili Hasip Kaplan Valinin konuşmalarına kızıp töreni terk etti.

Şırnak Valisi Hasan İpek, Andımızın kaldırılmasından duyuduğu mutluluğu dile getirdi ve açılım sürecine rağmen Cizre'de yapılan eylemleri eleştirdi. Valinin sözlerine sinirlenen BDP'li Hasip Kaplan "Buraya nutuk dinlemeye gelmedim" diyerek tören alanını terk etti.

Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nda düzenlenen bir törene katılan BDP Milletvekili Hasip Kaplan Valinin konuşmalarına kızıp töreni terk etti.

Tören, havalimanına Ankara'dan kalkan ve Şerafettin Elçi Havalimanına inen uçağın gelişi ile başladı. Uçakla gelen AKParti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve diğer yolcuları Vali Hasan İpek karşıladı.

Törende konuşan Vali İpek, son günlerde Cizre'de yaşanan olaylardan dolayı 4 iş makinesinin yakıldığını söylediç

"Düne kadar Kürt'ü, Çerkez'i ve Laz'ı Türk'üm dedirtmek mecburiyetindeydik bu ülkede. Ama bugün bunun mutluluğunu yaşıyoruz." diyen Vali İpek, andımızın kaldırılmasıından dolayı sevincini dile getirdi.

Cizre'de 3 gündür süren eylemleri eleştiren Vali ipek'in sözleri BDP'li Hasip Kaplan'ı sinirlendirdi. Kaplan, "Buraya nutuk dinlemeye gelmedim" diye tören alanını terk etti.

ulusalkanal.com.tr