CHP'nin Güneydoğu raporu: HDP itibar kaybediyor! Halk PKK'ya tepki gösteriyor

CHP’nin bölgeyi inceleyerek, Güneydoğu'daki terör olayları için hazırladığı raporun ayrıntıları belli oldu. HDP'nin bölge halkı üzerindeki etkisinin giderek azaldığı ifade edilen raporda, halkın PKK'ya tepkili olduğu vurgulandı.

CHP’nin Güneydoğu'daki terör olaylarına ilişkin hazırladığı raporun ayrıntıları netleşti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün başkanlığında bölgeye giden heyet 9-10 Şubat tarihlerinde bölge halkı ile görüştü.

Heyetin hazırladığı raporda halkın PKK tarafından açılan hendekleri kabul etmediği ve terör örgütüne tepkili olduğu ifade edildi.

HDP'nin bölge halkı üzerindeki etkisini kaybetmeye başladığı belirtilen raporda, “Yurttaşların ‘memleketten koptuğumuz' algısı tamamen yanlıştır. Beraber ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Raporda Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı HDP’li Fırat Anlı'nın sözlerine de yer verildi. Vali Koçak'ın, ‘terörle sonuna kadar mücadele edileceği' mesajı verdiği belirtilirken, Eş Başkan Anlı’nın da PKK terörünün açtığı hendekleri eleştirdiği ifade edildi.

CHP heyetinin hazırladığı raporda sokağa çıkma yasaklarının uzaması eleştirildi, 200 bine yakın yurttaşın bölgeden göç ettiği vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

chp