İşçi Partisi Balkan Türkleri için harekete geçiyor!

İşçi Partisi Balkan Türkleri için harekete geçiyor!

Rumeli Balkan Güçbirliği Platformu heyeti dün İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

Partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Platform Kurucu Genel Başkanı Recep Erdoğan, İşçi Partisi Lideri Perinçek'e plaket verdi. Ulusal Kanal Program Yapımcısı Halil Nebiler'in de katıldığı görüşmede ağırlıklı olarak Balkan Türklerinin sorunları ve 5 Ekim'de Bulgaristan'da gerçekleşecek seçimler konuşuldu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine bağlı olduklarını belirten Erdoğan “Doğu Perinçek Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkıyor. Balkan Türklerine sahip çıkıyor. Siz büyük bir mücadele veriyorsunuz. Cezaevine atıldınız, bedel ödediniz. Keşke herkes bu uğurda sizin kadar mücadele etse” dedi.

Erdoğan, Bulgaristan Parlamentosu'nda Hak ve Özgürlükler Partisi'nin 36 Türk milletvekili olduğunu ve önümüzdeki seçimin 5 Ekim'de gerçekleşeceğini söyledi. Geçen seçimlerde Türkiye'deki çifte vatandaşların oy kullanmaları konusunda zorluk çıkarıldığını belirten Erdoğan “Seçime yaklaşık 20 gün kaldı. Daha sandık yerleri bile belli değil. Bulgaristan'da AKP'ye yakın Hürriyet ve Şeref Partisi kuruldu. Geçen seçimde yüzde 4'e yakın oy alıdılar. Eğer bu parti seçime girmeseydi belki de 45 milletvekilimiz olurdu” diye konuştu.

AKP'nin Balkan Türklerine verdiği sözleri tutmadığını ifade eden Erdoğan “Balkan Türkleri eziliyor. Oturma izni alamıyor. Yabancılar şubesinin kapısında 24 saat bekleyen yurttaşlarımız var. Bulgaristan hükümetiyle sorun yaşamıyoruz. Ancak Türk hükümeti Balkan Türklerine büyük zorluk yaşatıyor” ifadelerini kullandı. Nebiler'in, Perinçek'e söylediği “Bulgaristan'da daha rahat edersiniz. En azından orada Ergenkon'dan içeri atmazlar” sözleri gülüşmelere neden oldu.

Balkan Türklerinin yaşadığı sorunların ciddi biçimde ele alınması gerektiğini vurgulayan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de şunları söyledi: “İşçi Partisi olarak pasaport, vatandaşlık meseleleri gibi konularda Balkan Türklerinin sorunlarına yönelik bir program ilan edeceğiz. Bunun mücadelesine başlayalım. Sorunların en temel çözümü vatandaşlık. Kanun hazırlar gibi, 'Türkiye'de bir yıl ikamet etmiş olan Balkan göçmenlerine TC vatandaşlığı tanınır' şeklinde maddeler oluşturacağız. Bir mücadele yürüterek çözüme yöneleceğiz. Bu konuyu köklü bir şekilde ele alalım.”

Görüşmede, programın hazırlanması konusunda beraber hareket edilmesi kararlaştırıldı. Perinçek Bulgaristan seçimleri konusunda da platformun çalışmalarına destek olma sözü verdi.

ulusalkanal.com.tr