Davutoğlu Suriye'yi hedef aldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, AKP MKYK üyeleri ve Güneydoğu milletvekilleri ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Davutoğlu, birleştirilen Irak ve Suriye tezkeresi için "Bütün opsiyonlar masada" dedi. IŞİD üzerinden Suriye Devletini hedef alan Davutoğlu, "Esad rejimi ortadan kaldırılmadığı sürece IŞİD ile mücadele sonuç getirmez" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu Suriye'yi hedef aldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP MKYK üyeleri ve Güneydoğu milletvekilleriyle yaptığı toplantının gümdemi de Irak ve Suriye tezkeresi oldu.

Toplantıda, "Bütün opsiyonlar masamızda" ifadelerini kullanan Davutoğlu, tezkerelerin birleştirilmesinin gerekçesini, "Irak ve Suriye’yi bir bütün, birbirini besleyen tek bir sorun olarak görüyoruz" sözleriyle açıkladı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, IŞİD üzerinden Suriye devletini hedef alan Davutoğlu, "Tek başına IŞİD ile mücadele IŞİD’i bitirmez, Esad rejimi ortadan kaldırılmadığı sürece IŞİD ile mücadele sonuç getirmez" dedi.

Davutoğlu, tezkeredeki, Türkiye'de yabancı ülkelerin askerlerinin bulundurulmasına yönelik ifadeleri savundu.

"Yabancı askerlerin Türkiye’de bulundurulmasına anayasa gereği metinde yer verdik. Evet, başka ülkelerin askerleri de gelecekler ancak bizim belirlediğimiz esas ve hedefler doğrultusunda faaliyet göstermeleri koşuluyla izin veriyoruz. Tezkere bütün alternatifler gözönünde bulundurularak hazırlandı"

"Güvenli bölge" ve "uçuşa yasak bölge" konusunun olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirten Davutoğlu, "Esad rejiminin tasfiyesi de olmazsa olmaz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr