Almanya Siegen'de coşkulu 23 Nisan kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya’nın Siegen kenti’nde coşkuyla kutlandı.

Almanya Siegen'de coşkulu 23 Nisan kutlama

Aydınlık'tan Mehmet Özaydın'ın haberine göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Almanya’nın Siegen kentinde büyük bir çoşkuyla kutlandı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte çocuklar okudukları şiirlerle, folklor ve dans gösterileri ile büyük beğeni kazandı.

ULUSAL KANAL VE AYDINLIK’A TEŞEKKÜR

Sertaç Koçyiğit’in sunuculuğunu yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Siegen Başkanı Kadir Koçyiğit yaptı. Konuşmasına “Merhabalar Sevgili çocuklar, değerli üyelerimiz ve sayın konuklarımız.... Özellikle aramızda bulunan, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği (AADDB) Başkanı Doktor Mustafa Tosun’a, AADDB Sekreteri Ali Seyfi’ye, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine, Rus-Alman Edebiyatçılar Derneği Başkanı Elena Gross’a ve 23 Nisan kutlamalarının gerçekleşmesinde katkısı olan herkese ve başta Türkçe Öğretmenimiz Ali Uçak’a ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” sözleri ile başladı.

SORUMLULUK ÇOCUKLARDA

“Atatürkçü yurtseverler olarak, vatanımızdan yıllardan beri uzakta yaşamakta olmamıza rağmen, aklımız her zaman vatanımızda ve kalbimizde. Gazi Meclis’in kuruluşunun 97. Yıl dönümünde Atatürk’ün bize emanet ettiği, Cumhuriyet’in yılmaz ve onurlu bekçileriyiz. En zor ve kötü şartlar altında, Atatürk ve atalarımız, tam bugün 23 Nisan 1920’de Ankara’da TBMM’ni kurdular ve bu günü bize Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı ilan ederek, çocuklara armağan ettiler” diyen Koçyiğit sözlerini, “Bu nedenle bu günün bütün sorumluluğunu ve görevini çocuklarımız üstlenmiştir. İşte bunun için haklı olarak gurur duyuyor, bütün varlığımızla,bütün imkanlarımızla, ülkemize sahip çıkacağımızı tekrar vurguluyorum. Her şey Cumhuriyet, Demokrasi, Laik ve Sosyal Hukuk Devleti, Türkiye için” diyerek tamamladı.

AKIL VE BİLİMİN IŞIĞI

Türkçe Öğretmeni Ali Uçak da yaptığı konuşmada, “Büyük önderimiz Atatürk, ilk meclisin açıldığı, 23 Nisan 1920 gününü çocuklarımıza armağan etmiştir.Büyük önderimiz bu yönüyle de, dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bütün dünyaya bir kez daha kanıtlamIştır. Türk Milleti, dün olduğu gibi bugün de Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ayrılmayacak, Cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek, çağdaş bir toplum olarak sonsuza kadar yaşamaktır” dedi.

10 BİN TÜRK’ÜN BİRLİĞİ: SİEGEN ADD

Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Federasyonu Başkanı Doktor Mustafa Tosun ise konuşmasında 10 bin Türk’ün yaşadığı Siegen’de ADD’nin yaptığı önemli çalışmalara vurgu yaptı.

Konuşmasına, “Siegen’nin Türkiye sevdalıları, bu anlamlı günde burada olmanız, bizim gibi mücadele eden insanlarımız için onur verici” diyerek başlayan Doktor Tosun, “10 bin Türkün yaşadığı Siegen kentinde bir ADD’nin olması çok önemli. Sertaç Koçyiğit gibi bir başkana ve sizin gibi değerli yurttaşlara biraraya getirmesinden dolayı ADD Siegen’e çok teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varsınız” szöleriyle başladı.

BİRLEŞİRSEK KAZANIRIZ

Birlik ve mücadele vurgusu yapan AADDB Başkanı Tosun’un konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle; “Bölgenizde yapmış olduğunuz mücadeleleriniz önemli. Ama birlik olursak daha güçlü oluruz. ADD Siegen’i birliğimize, federasyonumuza üye olmaya davet ediyorum. Çünkü hepimizin buna ihtiyacı var. Özellikle son halk oylamasından sonra, bizler birleştiğimiz zaman çok güzel oluyoruz. Ama ayrı ayrı olursak çirkinleşiriz. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Eğer ortak hareket edersek bir arada olursak güçleniriz. Yurtseverlerin örgütlenip bir araya gelmesi, teşkilatlanarak, emperyalizme karşı, örgütlü bir şekilde bir araya gelmesi çok önemli. Türkiye’nin önünde çok büyük sorunları var. Bu şanlı millet bu sorunları aşacaktır. 23 Nisan 1920’de kurulan Gazi meclis, Ortadoğu’nun ilk kurulan meclislerindendir ve mazlum milletlere örnek olmuş bir meclistir. Bu Gazi Meclis tüm zorluklara rahmen kurtuluş savaşını sürdürerek, Cumhuriyeti kurmuştur. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır...”

Çocukların şiirler okuduğu, folklor ve dans gösterileri oynadığı etkinlik, kadınlar korosunun söylediği marş ve şiirlerle sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

almanya 23 Nisan