Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile baş başa görüşecek! İşte ayrıntılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmeleri kapsamında gelecek hafta içinde parti genel merkezinde ağırlayacağı AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile baş başa görüşme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile baş başa görüşecek! İşte ayrıntılar

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre, Kılıçdaroğlu başbaşa görüşmede Davutoğlu’na, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasal sınırlar içine çekilmesi” tartışmasının da olduğu bazı başlıklara ilişkin beklentilerini iletecek, “İki siyasi partinin karşılıklı güvene dayalı hükümet ortaklığının mümkün olup olmadığı” müzakaresi yapacak. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun önüne 13 yıllık AKP iktidarı döneminde, AKP ile CHP arasında varılan ancak AKP'nin olumsuz tavrı nedeniyle uygulamaya sokulmayan mutabakatlar listesi koyacak. Bu listenin ilk sırasında ise CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tutukluluğu nedeniyle 2011 Genel Seçimleri sonrasında yaşanan “yemin krizi” olacak.

AKP- CHP DAHA GÜÇLÜ İHTİMAL

CHP kulislerine yansıyan iddialara göre de olası bir “AKP- CHP hükümeti” ihtimali hızla artıyor. AKP’nin bazı eski grup başkanvekilleri aracılığıyla CHP kurmaylarına iletilen son bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’yi tatmin edecek bir cumhurbaşkanlığı pozisyonuna yeşil ışık yaktığı vurgulanıyor.

kemal kılıçdaroğlu görüşecek ahmet davutoğlu ile