Karar çıktı, 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet verildi

9 yıl önce Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili davada karar çıktı. Sanıklar Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım'a 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 14 kişi ise beraat etti.

Karar çıktı, 5 sanığa 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet verildi

Zirve Yayınevi davasında karar çıktı. 5 sanığa ’er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 14 kişi ise beraat etti.

Malatya’da 9 yıl önce Zirve Yayınevi'de 3 kişinin öldürüldüğü cinayetlerle ilgili davanın 115'inci duruşması, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, kararını açıkladı.

Olaya bizzat katıldıkları belirlenen Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir "tasarlayarak adam öldürme" suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. 2 sanık da 6'şar yıl hapse çarptırıldı.

Aralarında emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bulunduğu 14 kişinin ise beraatine hükmedildi. Davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar hakkında da çelişkili ifade verme ve sahte kimlik çıkarma gibi çeşitli suçlardan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

18 Nisan 2007'de yaşanan olayda Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, zanlılar olay yerinde yakalanmıştı.

ulusalkanal.com.tr