Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde halka seslendi.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

Bu vatan toprağın kara toprağında sıra dağlar gibi duranındır. İstanbul, ey aziz İstanbul, bugün muhteşemsin İstanbul. Bugün bir kez daha tarih yazıyorsun İstanbul. 29 Mayıs 1453'te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıysa bugün o kadar heyecanlısın İstanbul. Aziz milletim, hanımefendiler, beyefendiler hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal İstanbul'dan ayrılırken ne kadar umutluysa bugün milletimiz o kadar umutludur. 6 Ekim 1923'te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur Türkiye Milleti.

Bugün bizim buraya toplanmamıza vesile olan 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. İstanbul'u düşmana teslim etmeyen, kimi hastanede, kimi aramızda olan kahraman gazilerimizi selamlıyorum. 15 Temmuz'da bu milletin önüne geçip dik durduğunuz için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum, sizleri selamlıyorum. CHP Genel Başkanı'nı ve bütün CHP mensuplarını darbenin ilk saatlerinden bu yana darbeye karşı bir tavır koydukları için kalpten selamlıyorum. Bütün milliyetçi kardeşlerimi yürekten selamlıyorum. AK Parti'li kardeşlerim, CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim, her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem kardeşlik tablosunu bize yaşatığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum.

Sadece İstanbul değil bütün Türkiye ayakta. İnciler dök gel yoluna, sırmalar düz sağ koluna fırtınalar dursun yana, selam Türk'ün bayrağına... Bunlar çiyanlardır, bunlar aşımıza göz koyanlardır. Burada biriz, beraberiz, bugün hep birlikte Türkiye'yiz. 97 yıl önce İzmir işgaliyle Sultanahmet meydanın 100 binler toplandı ve Ayasofya'ya sırtını dayayarak Sultanahmet'e döndü. Düşman uçakları kalabalığın üzerinden uçuyordu. Kimse ölümden korkmadı.

FETÖ örgütünün hainlerinin bir ihtilal girişimiyle karşı karşıya kaldık. Asker kıyafetli teröristler silahlarıyla millete kin kustu. Yine selalar okundu, ezanlar baştan başa Türkiye'de yankılandı. Türkiye'nin 81 ilinde hep birlikte şu şöylendi; "Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz". Şehitlerimizin sayesinde bugün bu topraklar üzerine bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz.

Fetullah Gülen Türkiye'ye gelecek