Putin, Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçak krizinin ardından ilk kez Türkiye'ye geliyor. 23. Dünya Enerji Kongresine katılmak için yarın İstanbul'a gelecek olan Rus lider, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşecek. İkilinin, Türk Akımı Projesi, nükleer santral anlaşması ve Suriye konusunu masaya yatırması bekleniyor.

Putin, Türkiye'ye geliyor

Enerji dünyasının gündemine yön verecek olan 23. Dünya Enerji Kongresi bugün İstanbul'da başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmak ve enerji kongresine katılmak için Türkiye'ye geliyor. Erdoğan ile Putin arasında yapılacak görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin artması bekleniyor.

İki liderin yapacağı görüşmede Türk Akımı Projesi, nükleer santral projesi ve Suriye konusu masaya yatırılacak. Ayrıca vize serbestisi, turizm, tarım ve ekonomik ilişkilerin ele alınması bekleniyor. Bu arada doğalgazda yüzde 10'luk indirimi yapılması söz konusu.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre iki ülke arasında öncelikli olarak normalleşme süreci ve Suriye konusu ele alınacak. Bölgesel ve küresel konularda bazı belgeler imzalanacak.

Putin ile birlikte enerji kongresine katılacak olan Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Erdoğan - Putin görüşmesinde Türk Akımı anlaşmasının hazır olması için çalıştıklarını açıkladı.

İki ülke arasındaki enerji ilişkilerini değerlendiren Novak, Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin Rusya ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliği için önemli olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr