İkinci Kardak krizi!

Türkiye ile Yunanistan arasında ikinci kez Kardak krizi yaşandığı iddia edildi. Yunan Kathimerini gazetesinin iddiasına göre, 14 Ağustos 2015'te Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri eş zamanlı olarak Kardak kayalıklarına çıktı. Kriz, Ankara-Atina hattında 6 saatlik bir diplomasi trafiğiyle çözüldü.

İkinci Kardak krizi!

Yunan, Kathimerini gazetesi, Türkiye ile Yunanistan arasında ikinci Kardak krizi yaşandığını yazdı.

İddialara göre, Kardak kayalıklarına çıkan Suriyeli mülteciler 14 Ağustos 2015'te Kilimli adasındaki Sahil Güvenliği telefonla arayarak, Avrupa’ya gitmek istediklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Yunan Sahil Güvenlik ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri hemen bölgeye gitti. İki ülkenin sahil güvenlik ekipleri de aynı anda Kardak adasına çıktı ve itişmeler yaşandı. İki ülkenin Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden çekilmek istemedi. Olayla ilgili bütün bakanlıklara haber verildi.

Yunan Deniz Kuvvetleri bölgeye gemi gönderilmesini önerdi. Ancak Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras öneriyi reddetti. Çipras, konunun siyasi olarak çözülmesini istedi.

Ankara-Atina hattında 6 saatlik bir diplomasi trafiği yaşandı. Görüşmeler üzerine Türk Sahil Güvenlik ekibi Kardak adasından ayrıldı. Ancak arama ve kurtarma operasyonu yapmış olduğunun kayıt altına alınabilmesi için mültecilerden bazılarını beraberinde götürdü. Yunan ekipleri de diğer mültecileri alarak bölgeden ayrıldı.

ulusalkanal.com.tr