Başbakan müdahil oldu! Şehit babasına hapis istendi

Başbakan müdahil oldu! Şehit babasına hapis istendi

Oğlunun yazdığı mektubun AKP Grubu’nda istismar edildiğini düşünen baba “Başbakan’a hakaret”ten hakim karşısına çıkarıldı.

Yeniçağ'dan Salim Yavaşoğlu'nun haberine göre, Terör örgütü PKK ile yürütülen pazarlıklar sonucu varılan mutabat çerçevesinde adımlar atılırken şehit babası, 32 ay hapis istemiyle yargılanmanın şokunu yaşıyor. Kırıkkale Şehit Aileleri Derneği ve Şehit Aileleri Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Gençer’e, Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla hapis cezası istemiyle dava açıldı. Açılan davanın ilk duruşması dün Kırıkkale 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Şehit Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gençer’in babası Mehmet Gençer’e dava açılmasının nedeni ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır Buluşması’nı eleştirmesi. 16 Kasım 2013 günü Başbakan Erdoğan, Diyarbakır’da peşmerge reisi Mesud Barzani, Şivan Perver, İbrahimTatlıses gibi figürleri de davet ederek bir miting düzenlemişti.

Soruşturma izni

Şırnak Maden Karakolu’nda görev yaparken 8 Ocak 1994 tarihinde PKK ile girilen çatışmada şehit olan Deniz Piyade Astsubay Çavuş Serhat Gencer’in Kırıkkale’de oturan babası Mehmet Gençer, Diyarbıkır mitingine 20 Kasım 2013’te düzenlediği bir basın toplantısında yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı da, açıklamalarında “Başbakan Erdoğan” a hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle Mehmet Gençer hakkında hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede Gençer hakkında soruşturma açmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin istendiği de belirtildi.

Samimi bulmamıştı

Başbakan Erdoğan ile Şehit babası Mehmet Gençer’in adı daha önce de birlikte anılmıştı. Erdoğan 29 Mayıs 2012 günü yapılan AKP grup toplantısında Astsubay Çavuş Serhat Gençer’in şehit olmadan bir gün önce şehit olması halinde ailesine verilmek üzere yazdığı mektubunu okumuştu. Miraç Kandili gecesi Şırnak Maden Karakolu’nda PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Serhat Gençer’in mektubu, hem Başbakan Erdoğan’ı hem de başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere dinleyenleri göz yaşlarına boğmuştu. Şehit babası Mehmet Gençer ise, PKK ile devlet görevlilerinin yaptığı görüşmeler nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın parti grubundaki konuşmasını samimi bulmadığını açıklamıştı.

Çok manidar

Mehmet Gençer, ilk defa bir şehit babasına dava açıldığını belirterek şunları söyledi: “PKK ile pazarlık yapılırken bir şehit babasına dava açılması çok manidar. Bu dava, bir ses kesme davasıdır. Artık sıra şehit ailelerinin yargılanmasına gelmiştir! Başbakan 36 yıl kaçak gezen adamla kucaklaşacak, ben konuşunca suçlu olacağım. Kabul edilebilir bir şey değildir.” Başbakan’ın da müdahil olduğu dava, 8 Temmuz’a ertelendi.

ulusalkanal.com.tr