8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Bugün…, var edenlerin, ilmik ilmik yaşamı en çok da geleceği işleyenlerin, sevgisiyle dünyayı güzelleştirip dönüştürenlerin günü… Ankara, İzmir, Denizli, Kırklareli ve Mersin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Grevlerle başlattıkları eşit hak, özgürlük ve emek için kadınların mücadelesi bugün de sürüyor. İşte bugün, var edenlerin, emekle yoğrulanların ve insanca yaşam için alın teri döken kadınlarımızın günü…

Ankara, İzmir, Denizli, Kırklareli ve Mersin’de farklı etkinliklerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

Denizli’de çok sayıda kadın derneğinin oluşturduğu Denizli Kadın Platformu, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Platformun Dönem Sözcüsü Nurten Karakış, ‘8 Mart mücadelenin simgesidir’ dedi.

Etkinlik CKD’li kadınlardan oluşan Halk Oyunları Ekibinin harmandalı gösterisiyle son buldu.

Mersin’de Vatan Partisi Öncü Kadın İl Başkanı Fatma Kara, Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı. Tüm kadınların emekçi kadınlar gününü kutladı.

Emekçi Kadınlar Gününe ilişkin bir açıklama da Ankara'dan geldi. Onur Çarşısı önünde toplanan kadınlar adına açıklamayı Tüketici Haklar Derneği Eğitim'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hale Albay yaptı.

İzmir'de ise kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kültürpark'ta coşkuyla kutladı. Zeybek gösterisini ilgiyle izlediler, el emeği ürünlerin sergilendiği kermese katıldılar.

İzmirli kadınlar, mikrofonumuz aracılığıyla işte bu mesajları verdi.

Kırklareli’nde de Vatan Partisi, TGB ve ADK ortak basın açıklamasıyla emekçi kadınlar gününü kutladı.

Zübeyde Hanım Heykeli önünde yapılan açıklamayı Öncü Kadın İl Başkanı Gülhan Galip okudu.

ulusal.com.tr