AKP ile DTK birlikte fotoğraf verecek

AKP ve PKK bölünme açılımının ikinci aşaması için 6 Haziran'da Diyarbakır'da ortak çalıştay düzenleyecek. Kabineden bakanlar ve PKK'nın yönettiği demokratik toplum kongresi temsilcileri çalıştayda konuşma yapacak. Öcalan'ın talebi olan "süreci izleme komiteleri"nin kurulması için somut adım atılacak.

AKP ile DTK birlikte fotoğraf verecek

AKP Hükümeti açılım sürecinde kritik bir adım atmaya hazılanıyor. Başbakan yardımcısı Beşir Atalay'ın "sürecin ikinci aşamasına geçtik" sözlerinden sonra PKK'ya yasal güvence sağlamak için çalışmalar hız kazandı. Bu kapsamda AKP ve PKK'yı kıamuoyu önünde buluşturacak olan bir çalıştay düzenlenecek.

6 Haziran'da Diyarbakır'da yapılacak çalıştaya hükümet kanadından sürecini yürüten kadroda yer alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan katılacak.

Çalıştay'da PKK kanadı Demokratik Toplum Kongresi üzerinden temsil edilecek. DTK Genel Sekreteri Seydi Fırat, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü Hakan Tahmaz, Özgür Gündem'den Gencay Gürsoy, Diyarbakır Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Ay çalıştayda söz alacak. Bu isimlerin yanı sıra gazeteci ve akademisyenler de burada söz alacak.

Çalıştayın ana gündemi açılım sürecinin ikinci aşamasına uygun PKK'nın talep ettiği yasal düzenlemelerin hazırlanması olacak. DTK'nın 2012 yılında aldığı bir kararla gündeme gelen "süreci izleme komiteleri"nin kurulması için atılacak somut adımlar masaya yatırılacak.

ulusalkanal.com.tr