Emekli Orgeneral Edip Başer’den önemli açıklamalar

Eski 2'inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Edip Başer, önemli uyarılarda bulundu. Başer, "Amerika Boğazları elinde tutan bir Türkiye’ye, petrol bölgelerine hâkim bir Kürdistan’ı tercih eder" dedi. Büyük Ortadoğu Projesi'ni ve Erdoğan'ın Eşbaşkanlık görevini hatırlatan Başer, “Büyük Kürdistan”a doğru gidiyoruz" diye konuştu.

Emekli Orgeneral Edip Başer’den önemli açıklamalar

Amerika'nın Suriye ve Irak'a yönelik müdahale planı tartışılırken, Emekli OrgeneralEdip Başer önemli bir uyarıda bulundu.

Br dönem Terörle Mücadele Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yapan emekli Orgeneral Başer, "Amerikanın Boğazlar yerine, petrolü tercih edeceğini" vurguladı, Kürdistan uyarısı yaptı.

Başer, "Amerika artık Boğazları elinde tutan bir Türkiye’ye, petrol bölgelerine hâkim ve İsrail’in güvenliği açısından hayati olan bir Kürdistan’ı mutlaka tercih eder. “Büyük Kürdistan”a doğru gidiyoruz. Önce Türkiye sınırlarını da içine alacak bir Kürdistan, sonra da Kars’tan Mersin’e kadar inecek "Büyük Kürdistan" hedefleniyor." dedi.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Orgeneral Başer; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Büyük Ortadoğu Projesi'ndeki Eşbaşkanlık görevini hatırlattı.

Başer, "ABD’nin bölgeden son derece önemli çıkarları var. Bir diğer önemli faktör de İsrail’in güvenliği. Amerika’nın biliyorsunuz bir Büyük Ortadoğu Projesi var. Hatta bir muhterem büyüğümüz de bunun eşbaşkanıydı, hala öyle mi bilemiyorum. Kürdistan, İsrail’in güvenliği açısından çok önemli bir işlev yerine getirebilecektir." dedi.

EUROPOL rapolarına dikkat çeken Edip Başer, PKK'nın uyuşturucu trafiğinden elde ettiği parayı Avrupa'da aklayarak silah ve ileri teçhizat aldığını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

açıklama komutan emekli Orgeneral edip başer