KKTC'de yeni hükümet güvenoyu aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Faiz Sucuoğlu Başbakanlığı'nda kurulan yeni hükümet güvenoyu aldı. Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti arasında kurulan hükümet oylamada 27 kabul, 19 ret oyu alırken 3 milletvekili ise oylamaya katılmadı.

KKTC'de yeni hükümet güvenoyu aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi, UBP-DP koalisyon hükümetinin güven oylaması için olağanüstü toplandı.

Güven oylamasında 27 kabul, 19 ret oyu kullanılırken 3 milletvekili ise oy kullanmadı.

Muhalefet partilerinden Cumhuriyetçi Türk Partisi, Halkın Partisi ve Toplumcu Demokrasi Partisi milletvekillerinin ret oyu kullandı. Oylamada güven oyu verenlerin sayısı, ret verenlerden fazla olduğu için yeni hükümet güvenoyu aldı.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümetinin güvenoyu almasının ardından söz alarak hükümetin hayırlı olmasını diledi.

Meclis Başkanı Önder Sennaroğlu’nun, yeterli çoğunluğun bulunduğunu açıklamasının ardından, Bakanlar Kurulu Listesi okundu.

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu Başkanlığı'nda kurulan hükümette Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun (UBP), Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu (UBP), İçişleri Bakanı Kutlu Evren (UBP), Maliye Bakanı Dursun Oğuz (UBP), Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu (UBP), Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu (UBP), Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay (UBP), Sağlık Bakanı Ali Pilli (UBP), Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu (DP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman (DP) yer alıyor.