Erdoğan: Operasyonun hedefi benim

Başbakan Erdoğan, Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, "Operasyonun hedefi benim" dedi. Çocuklarının yönetiminde olduğu TÜRGEV Vakfı üzerinden kendisinin de soruşturmaya dahil edilmek istendiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın önceki gün Pakistan dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklama gazetelerin manşetlerine taşındı.

Erdoğan, "Hedef benim" dedi; operasyonun, çocuklarının yönetici olduğu TÜRGEV vakfı üzerinden kendisi ile ilişkilendirildiğini söyledi.

Buralardan Erdoğan'a vurmaya kalkarlarsa avuçlarını yalarlar. Oğlumu hedef alarak TÜRGEV vakfıyla ilgili ismini zikrediyorlar. Neymiş? Vakıfla ilgili bir imar değişikliği için talepte bulunmuş. Bunun için belediyeye gitmek suç mu? TÜRGEV'den dolaşıp bana gelmek istiyorlar. Oğlum oranın yönetiminde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ümraniye Belediye Başkanı onun yönetiminde. Büyük kızım Esra da oranın yönetiminde.

Başbakan, TÜRGEV'i korumak için İSTEK vakfı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türk Eğitim Vakfı'nı örnek gösterdi.

"Belediye başkanını "Bina yaptı, 25 yıllığına vakfa kiraladı" diye suçluyorlar. Sosyal iş yapmayan belediye var mı? Benzer şeyler İSTEK Vakfı, ÇYDD, TEV gibi vakıflar için de yapıldı. Orası bir öğrenci yurdu, Bilal Erdoğan’ın oteli değil."

Erdoğan, evinde 4 buçuk milyon Dolar çıkan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'a da sahip çıktı, "Saflığının kurbanı olmuştur" dedi.

Başbakan, operasyonun kilit ismi tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın "hayırsever" bir kişi, ülke ekonomisine katkısı olan biri olduğunu belirtti. "İspatın varsa suçüstü yap" diyen Erdoğan, Sarraf'ın Avrupa Birliği ofisine çantayla kitap taşımış olabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan operasyon türgev Bilal