Rus heyeti bugün Ankara'da olacak

Karabağ'da sahadaki sürecin takibinin nasıl yapılacağını belirleyecek yol haritasını belirlemek üzere Rus heyet Ankara'ya geldi. Heyet içinde Suriye ve Libya konularına ilişkin uzmanlar da yer aldı. İlk durağı Dışişleri Bakanlığı olan 20 kişilik Rus heyet, Milli Savunma Bakanlığı'nda askeri uzmanlarla bir araya geldi. Görüşmelerde Türk-Rus Ortak Gözetleme Merkezi’nin işletilmesi ele alındı.

Rus heyeti bugün Ankara'da olacak

Azerbaycan’ın askeri zaferinin ardından Karabağ’da diplomasi devreye girdi. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilmesine ilişkin sürecin takibini ise Ankara ve Moskova yürütecek. Bu kapsamda iki ülke yetkilileri Türkiye'de temaslarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın 12 Kasım’da duyurduğu 20 kişilik Rus Heyeti Ankara’ya geldi. Heyette temasların gündemine paralel olarak Suriye ve Libya uzmanları da yer aldı.

Karabağ ateşkesinin ardından ortaya çıkan sorulara yanıt aramak için masaya oturuldu. Rus heyetinin ilk durağı Dışişleri Bakanlığı oldu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre görüşme Bakan Yardımcısı Sedat Önal ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentyev arasında yapıldı.

Rus heyet Dışişleri Bakanlığı’ndaki temaslarının ardından Milli Savunma Bakanlığı’na geçti. Burada askeri üst düzey temsilciler ile bir araya geldi. Toplantıda Dağlık Karabağ için Rusya ile kurulacak ortak merkez ele alındı.