Bakan Akar: "40 yıldan beri başımıza bela olan bu musibeti bitireceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi Isparta'daki komandoları ziyaret etti. Bakan Akar, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. "40 yıldan beri başımıza bela olan bu musibeti, en son teröristi etkisiz hale getirmek suretiyle bitireceğiz" dedi. Milli Savunma Bakanı, Libya ile ilgili net mesajlar verdi.

Bakan Akar: "40 yıldan beri başımıza bela olan bu musibeti bitireceğiz"

Isparta'da eğitim yılı açılışına katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, önemli mesajlar verdi. Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığını ziyaret etti.

Eğitim yılı açılışı töreninde önce dağcılık sonra yakın dövüş gösterileri yapıldı. Konuşma yapan Akar, hassas bir dönemden geçildiğini belirtti. Bu dönemde ordulara da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Milli Savunma Bakanı, terörle mücadelenin hem sınır içinde hem sınır ötesinde büyük kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Akar, Libya'daki gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Dost ve kardeş ülkelerin güvenlik ihtiyacına yönelik her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Akar, Libya'da hükümetin karşısındaki gayrimeşru güçlere birçok yerden yardım yapılmaya çalışıldığını söyledi.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8v2r2FMcOuc" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>