Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken açıklama

Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Henüz daha kötü durumla karşılaşmadık" dedi. Direktör ayrıca koronavirüsün ciddi bulaşma huyları olduğunu da söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken açıklama

Koronavirüsün özelliklerini "Bu virüs yeni ve grip gibi ciddi bulaşma huyları var. Aynı zamanda da SARS ve MERS'te olduğu gibi çok büyük bir katil. Kovid-19 çok tehlikeli bir kombinasyon" sözleriyle tanımladı Dünya Sağlık Örgütü... Mücadele eden ülkeleri dikkatli olmaları için bir kez daha uyardı.

İsviçre'de video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenlendi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgını için korkutan bir değerlendirmede bulundu.

Sağlık Örgütü'nden salgına karşı "Birlikte mücadele edin" çağrısı geldi.

Toplantıda ABD yönetiminin, Dünya Sağlık Örgütü'nün kendilerinden bilgi sakladığı yönündeki iddialar da yanıt geldi. ABD dahil hiçbir üye devletten bilgi saklanmadığı belirtildi. Amerika'daki bir sağlık kuruluşundan 15 personelin de ocak ayından beri, Sağlık Örgütü içerisinde çalıştığı da hatırlatıldı.

ulusal.com.tr

dünya sağlık örgütü