Burhan Kuzu'dan AİHM yorumu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İşçi Partisi Lideri Perinçek'in AİHM zaferini değerlendirdi. Perinçek'in tutumunun çok doğru olduğunu ifade eden Kuzu, "Böyle bir yasak kabul edilemez" dedi. Kuzu, Türkiye'nin 2015'e iyi hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Burhan Kuzu'dan AİHM yorumu

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM zaferiyla ilgili önemli bir açıklama da, Türkiye Büyük Millet Meclisi Anaya Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'dan geldi.

"Soykırım yoktur" demenin yasaklanamayacağını belirten Kuzu, "Perinçek'in yaklaşımı çok doğruydu" dedi.

“Böyle bir tartışamada konuşmak zorundasın da denmez, konuşamazsın da denmez. Dolayısıyla Sayın Perinçek'in oradaki tutumunu ben o zaman da söyledim, çok doğru bir yaklaşımdı. Ben olsam aynısını yapardım.”

Tehcirin soykırım olarak adlandırılamayacağını vurgulayan Kuzu, batılı ülkelerin çıkarları için bu sorunu kullandığını belirtti.

“Fransa bunu yapmaya kalktı, İsviçre kendince böyle bir şeye kalkıştı. Bir çok ülkede bunlar maalesef var ama yasalarla bu tip işler çözülemez. O senatörlere milletvekillerine sorsan çoğu Türkiye'nin yerini bulamaz. Hatta 'Ermeni Soykırımı ne zaman oldu?' desen tarihini bile bilemez”

Kuzu; ülke olarak 2015'e iyi hazırlık yapılması, iktidar ve muhalefetin bunu birlikte duyurması gerektiğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr