Oy verme işlemi başladı

25'inci dönem milletvekili genel seçimi için 53 milyon 765 bin 231 seçmen sandık başına gidiyor. Tüm yurtta 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi 17.00'de sona erecek. Yurttaşlar sabah erken saatlerde oy kullanmaya başladı. Bu yıl okulların haricinde huzurevlerine de sandık kuruldu.

Oy verme işlemi başladı

25'inci dönem vekillerini belirlemek için oy verme işlemi saat 08:00'de başladı.

Türkiye'de 53 milyon 765 bin 231 seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerde 20 siyasi parti ve 165 bağımsız aday yarışıyor.

Yurttaşlar milletvekillerini seçmek için sabah erken saatlerde oy kullanmaya başladı.

155 bin 15 seçmenin bulunduğu Hakkari'de sandıkların bulunduğu okullarda güvenlik önlemleri alındı. Bazı engelliler ise ailelerinin yardımıyla sandığa gitti.

Diyarbakır'da da seçim güvenliği için oy pusulaları bazı yerleşim bölgelerine askeri helikopterlerle taşındı. Lice'nin Kayacık, Hani'nin Topçular ve Dicle'nin Yokuşlu mahallelerine oy pusulaları helikopterle taşındı.

Oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra da oylar helikopterle alınıp ilçe merkezlerindeki seçim kurulu başkanlığına bırakılacak.

Oy sonuçlarının merakla beklendiği İzmir'de 3 Milyon 85 bin 404 seçmen bulunuyor. Kalabalığa yakalanmak istemeyen yurttaşlar, erken saatlerde sandık başındaydı.

Daha önce sadece okullara sandık kurulurken bu seçimde ilk kez Türkiye genelindeki huzurevlerine de sandık konuldu. Bu ilklerden biri de Adana'da yaşandı.

Batman'da ilginç bir iddia ortaya atıldı. Kozluk İlçesi’ne bağlı Samanyolu köyünde köylülerin 1105 Nolu sandıkta oy kullanma kabinine 3-4 kişilik gruplar halinde girdiği ve oy kullandığı öne sürüldü.

Seçim nedeniyle bazı yasaklar da söz konusu. Buna göre, saat 06.00’dan 24.00’e kadar alkollü içki satılamayacak. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka kimse silah taşıyamayacak.

ulusalkanal.com.tr

saat kaçta