'Vicdansızlık, hukuksuzluk ve vefasızlık'

Murat Albay'ın ölümüne Maltepe Askeri Cezaevi'ndeki silah arkadaşları, gazetelere verdikleri ilanla tepki gösterdi. İlana, "Özenalp'in Kardeşleri" imzasını atan komutanlar, Murat Albay'ın ölüm nedeninin "vicdansızlık, hukuksuzluk ve vefasızlık" olduğunu vurguladı. Komutanlar, "Beyaz’da, Mavi’de, Haki’de, biliniz, öldürmekle bitmeyeceğiz!" dedi.

Kumpasın son şehidi Kurmay Albay Murat Özenalp'in ölümüne, Maltepe Askeri Cezaevi'ndeki komutanlar tepki gösterdi.

Komutanlar gazeteye verdikleri ilanda, Murat Albay'ın hukuksuzluk nedeniyle öldüğünü vurguladı. Komutanlar ilana, Özenalp'in "Maltepe Askeri Cezaevindeki Kardeşleri" imzasını attı:

"Masumiyetin, haklılığın ve namusun tutsaklığına, kendi yurdunda esir alınışına ve adaletsizliğe isyan ile şehit düştü. Maltepe, Hasdal, Mamak Cezaevi derken dayanamadı sonrasına… Onun ölümüne vicdansızlık, hukuksuzluk ve vefasızlık neden oldu. Ama ölmekle bitmeyeceğiz. "

Maltepe'deki komutanlar, hem kumpası kuranlara, hem de sessiz kalanlara sert mesaj verdi.

"Neden olanlar, sessiz kalanlar, hiçbir şey yokmuş gibi yapanlar, biliniz, hatta emin olunuz, öldürmekle bitmeyeceğiz! Murat’ın kanı üzerinizde, görüyoruz, Beyaz’da, Mavi’de, Haki’de, biliniz, öldürmekle bitmeyeceğiz!"

Tutsak komutanlar, cenaze törenine bedenen katılamasalar da Türk milleti ile aynı safta olacaklarını vurguladı.

"Murat, 2 Mayıs 2014 Cuma günü Öğle Namazında musalla taşından kutsal vatan toprağına uğurlanacaktır. Bizler bedenen Kocatepe Camisi’nde olamasak da, Murat’ın başucunda, onu yalnız bırakmayacağını bildiğimiz Aziz Milletimizle aynı safta olacağız.

Maltepe Askeri Cezaevindeki Kardeşleri"

ulusalkanal.com.tr