İstanbul'da Atatürk Havalimanında Türkiye'de ilk kez görülen yeni uyuşturucu türü ele geçirildi

Atatürk Havalimanı'nda görevli polisler şüphelendikleri bir kişinin valizinde tam 5 ton bonzai üretiminde kullanılabilecek kimyasal madde ele geçirdi. Valizin sahibi Hong Kong'lu bir kadındı. Piyasa değeri 12 milyon lira olan hammedeyi taşıyan kadın gözaltına alındı. İstanbul polisi kentin farklı bölgelerinde yaptığı operasyonlarla da uyuşturucu tacirlerine göz açtırmadı

İstanbul'da Atatürk Havalimanında Türkiye'de ilk kez görülen yeni uyuşturucu türü ele geçirildi

Sıradan bir yolcu gibiydi. Hong Kong'dan gelen kadın valiziyle birlikte İstanbul Havalima'nında indi. Kadından şüphelenen polis valizi cihazdan geçirmesini istedi. O valizden 5 ton 400 kilo bonzai üretilebilecek uyuşturucu hammaddesi çıktı.

E.S. isimli kadın 20 Ocak'ta Atatürk Havalimanı'nda geldi. Hareketlerinden şüphelenen polis kadını durdurdu. Kadının valizinde 2 protein tozu kutusuna gizlenmiş yaklaşık 6 kilogram kimyasal madde buldu.

Analize gönderilen tozların, Bonzai yapımında kullanılan MDMB isimli uyuşturucu ham maddesi olduğu tespit edildi. Uzmanlar, elde edilen 6 kilo tozdan piyasa değeri 12 milyon lira olan 5 ton 400 kilo bonzai yapılabildiğini belirtti.

16-20 Ocak tarihleri arasında İstanbul'un farklı adreslerinde de uyuşturucu tacirlerine operasyon yapıldı. Fatih'teki bir evde piyasa değeri 1,5 milyon lira olan 55 bin uyuşturucu hap, 1 kilo 595 gram uyuşturucu madde, 1,5 kilogram kokain ile Uzi marka otomatik silah ve 1 tabanca ele geçirdi.

Küçükçekmece'de baskının yapıldığı adreste, piyasa değeri 450 bin lira olan "skunk" adı verilen uyuşturucu ile bir miktar hint keneviri ve kokain ele geçiren ekipler, olayla ilgisi olan 3 şüphelininde peşine düştü.

Bir taksicinin uyuşturucu kuryeliği yaptığını belirleyen polisler, taksici ile birlikte araçta bulunan iki yabancı uyruklu şüpheliyi gözaltına aldı.

Narkotik dedektör köpeği Figo'nun araçta yaptığı aramalarda, 1 milyon 250 bin lira değerinde 41 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

4 ilçedeki operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

istanbul uyuşturucu atatürk havalimanı