Bu sezon '2015 Bakü Avrupa Oyunları' yazılı formalarla çıkacaklar

Bu sezon '2015 Bakü Avrupa Oyunları' yazılı formalarla çıkacaklar

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenecek olan 2015 Avrupa Oyunları için tanıtım toplantıları tüm hızıyla devam ederken, oyunların yapılacağı spor tesislerindeki hazırlıklarda da sona gelindi.

12-28 Haziran tarihleri arası ilk kez Bakü'de düzenlenecek olan Avrupa Oyunları'nda 6 binden fazla sporcu 16'sı Olimpiyat spor dalı 4'ü olimpiyat dışı olmak üzere 20 spor dalında yarışmak oyunlara katılacak. Okçuluk, atletizm, plaj voleybolu, bisiklet, atıcılık, yüzme, masa tenisi, tekvando ve triatlon dallarında sporculara 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için yeterlilik fırsatı sunulacak.

Avrupa Oyunları'nın başlamasına 125 gün kala şehirde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Avrupa Oyunları'na 1 milyon seyircinin, 750 de basın mensubunun katılması bekleniyor. Avrupa'nın her ülkesinden gelecek olan 6000 sporcunun konaklayacağı "Atlet köyü" inşa edildi. Avrupa Oyunlarını takip edecek olan basın mensupları için ise 4 bloktan oluşan 1464 odalı "Medya Köyü" var. Avrupa Oyunları'nın yapılacağı 18 tesiste ise hazırlıklar bitmek üzere. Özellikle atıcılık oyunlarının düzenleneceği Bakü Atıcılık Tesisleri ve Avrupa Oyunlarının açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Bakü Ulusal Stadyumu teknik donanımı ve görselliği ile en dikkat çekici yapılardan.

EOC İLE SON TOPLANTI YAPILDI

Başkent Bakü'de oyunlar için hazırlıklar devam ederken tanıtım toplantıları da sürüyor. Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) 2015 Avrupa Oyunları Koordinasyon Komisyonu'nun beşinci ve son toplantısı yapıldı. Toplantının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Rahimov, EOC Başkanı Patrick Hickey, EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı Spyros Capralos ve Bakü Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BEGOC) Operasyon Direktörü Simon Clegg ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Rahimov, burada yaptığı konuşmada, rekor denebilecek kadar kısa sürede çok büyük işler yaptıklarını vurgulayarak, hazırlık çalışmalarının Avrupalı uzmanları şaşırttığını dile getirdi. 2015 Avrupa Oyunları'nın, Bakü'ye büyük miras bırakacağını ifade eden Rehimov, "Yapılan bu tesisler Avrupa

Oyunları'ndan sonra da kullanılacak. Gelecekte de büyük spor organizasyonları yapacağız" dedi.

Avrupa Oyunları'nın, Azerbaycan kültürü, tarihi ve misafirperverliğinin tanıtımı açısından da iyi fırsat olacağına belirten Bakan Azad Rahimov, "Oyunların açılışının yapılacağı statta da işlerin yaklaşık yüzde 95'i tamamlandı" şeklinde konuştu.

EOC Başkanı Patrick Hickey de yeni inşa edilen ve yenilenen tesisleri gezdiklerini, yapılan tüm hazırlıklardan memnun kaldıklarını söyledi. İki yıl içerisinde çok büyük işler yapıldığını belirtti.

EOC Koordinasyon Komisyonu Başkanı Spyros Capralos ise hazırlık sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Azerbaycan, taahhütlerini

başarıyla gerçekleştirmiş. İşlerin kalite ve hızını takdir ediyorum. Azerbaycan'ın başarılı bir organizasyon yapacağından eminim" diye konuştu.

2015 BAKÜ AVRUPA OYUNLARI TANITIMI KAPSAMINDA ATLETİCO MADRİD, LİG MAÇLARINA "2015 BAKÜ AVRUPA OYUNLARI" YAZILI FORMALARLA ÇIKACAK

İspanya La Liga'da milli futbolcu Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid, 2014-15 sezonu sonuna kadar maçlara 2015 Bakü 1. Avrupa Oyunları(Baku 2015 1st European Games) yazılı formalarla çıkacak.

Bakü 2015 Avrupa Oyunları Organizasyon Komitesi (BEGOC) ile İspanya'nın Atletico Madrid Kulübü arasında organizasyon logosunun takım formalarında kullanılması yönünde anlaşma imzalandı.

BEGOC'tan yapılan açıklamada, anlaşma gereği Atletico Madrid'in 2014-2015 sezonunun kalan haftalarında La Liga'da oynayacağı tüm maçlara "2015 Bakü 1. Avrupa Oyunları" logolu formalarla çıkacağı bildirildi.

SERCAN SAPANATAN - KAMERA: GÜVEN USTA - BAKÜ / DH