305 terörist öldürüldü

Diyarbakır ve Şırnak'ta teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısı 305... Öte yandan Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların açtığı ateşte bir eve kurşun isabet etmesi sonucu sınıf öğretmeni M. K başından yaralandı

305 terörist öldürüldü

Büyük operasyon sürüyor, PKK güç kaybediyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı verilere göre operasyonun başından bu yana 305 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 36'ıncı gününe girdi. İlçede devam eden operasyonlarda 2'si dün olmak üzere toplam 62 PKK'lı öldürüldü.

Güvenlik güçleri sivillerin zarar görmemesi için operasyonları titizlikle yürütürken, bölgeye yakın yerleşim birimlerinde oturan vatandaşlar PKK'lıların hedefi haline geliyor.

Sur'da PKK'nın uzun namlulu silahla açtığı ateş sonucu kurşun bir binanın 8'inci katına isabet etti.

51 yaşındaki sınıf öğretmeni M.K başından yaralandı. Ağır yaralanan M.K, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Şırnak'ta ise PKK mahallelerden tek tek temizleniyor. Cizre’de dün 4 terörist etkisiz hale getirilirken toplam sayı 207’ye çıktı.

İlçede 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, bir adet antitank roketatar mühimmatı, iki adet av tüfeği, 100 adet fişek, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki adet gaz maskesi, bir adet drone hava aracı, bol miktarda muhtelif tıbbi malzeme ele geçirildi.

Cizre'yi terk edenler güvenlik güçlerinin denetiminde her gün 09.00 ile 11.00 saatleri arasında güvenli bir şekilde evlerinden tahliye ediliyor.

Silopi’de ise toplam 36 PKK'lı öldürüldü. 46 adet el yapımı patlayıcı imha edildi, üç adet barikat kaldırıldı, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet el bombası ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk genelkurmay başkanlığı