Suriye: PYD'yi destekliyoruz

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, PYD'yi ABD ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söyledi. Caferi, "Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferler, Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tamamı için kazandığı ortak zaferlerdir" dedi.

Suriye: PYD'yi destekliyoruz

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, PYD'yi Amerika ve Rusya'nın yanı sıra kendilerinin de desteklediğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Caferi, PYD'yi kastederek ABD yönetiminin Suriye'de bir Kürt gruba destek verdiğini, Türkiye'nin ise Washington'dan bu politikadan vazgeçmesini istediğini belirtti.

Caferi, "Bu arada ABD yönetimi tarafından desteklenen bu Suriyeli Kürt grup aynı zamanda Suriye hükümeti tarafından da destekleniyor" dedi.

Suriye'nin kuzeyinde kazanılan zaferlerin Suriye ordusu ile Kürtlerin Suriye halkının tamamı için kazandığı ortak zaferler olduğunu söyleyen Beşar Caferi, "Suriye ordusunun doğrudan desteğinden herkes istifade ediyor" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

abd suriye PYD açıklaması