Gözler yarın 18.00'de

Koalisyon hükümeti arayışında, gözler AKP ile CHP liderlerine çevrildi. Heyetler arası görüşmelerin ardından Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu yarın biraraya gelecek. Kılıçdaroğlu’nun Davutoğlu’ndan “Dışişleri ve Milli Eğitim” dahil 10-12 bakanlığı istemesi bekleniyor.

Gözler yarın 18.00'de

Türkiye 7 Haziran'da sandık başına gitti tercihini yaptı. O dönemki şartlar sandıktan koalisyonu çıkardı. Aradan geçen 2 ayda hükümet bir türlü kurulamadı.

Koalisyon arayışında gözler, yarın yapılacak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine çevirildi.

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, yarın saat 18.00'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Sözcüsü Haluk Koç'un da katılacağı görüşmede AKP-CHP koalisyonunun kurulup kurulmayacağına dair ipuçlarının çıkması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu’nun görüşmede bir süredir üzerinde çalıştıkları taslak kabine listesini Davutoğlu'na sunması bekleniyor. CHP'nin aralarında Dışişleri ve Milli Eğitim'inde bulunduğu 10 ile 12 bakanlık istediği belirtiliyor.

AKP cephesinde ise ibre CHP ile koasliyondan yana değil gibi gözüküyor. Yaklaşık 6 saat süren AKP MYK'sında, çoğu üyenin CHP ile koalisyonu arzu etmediklerini açık açık dile getirdiği öne sürülüyor. Çıkmaza giren Davutoğlu kararını yarınki Bakanlar Kurulu’nda kabine üyeleri ile yapacağı değerlendirmede netleştirecek.

CHP'de ise son karar Çarşamba günü basına kapalı yapılacak grup toplantısında alınacak. Bu toplantıların ardından Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun haftaiçinde 3. kez bir araya gelmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr