Aydın'da çamlık bölgede orman yangını

AYDIN'ın Bozdağan İlçesi'nde çam ağaçlarının bulunduğu dağlık alanda, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çine İlçesi'ne doğru yayılım gösteren yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Herhangi bir yerleşim birimini şu an için tehdit etmeyen yangına, sarp arazi ve şiddetli rüzgar nedeniyle karadan güçlükle müdahale edildiği öğrenildi.

Aydın'da çamlık bölgede orman yangını

Çine ve Bozdağan ilçeleri arasında kalan Mutaflar Mahallesi'nin Madran Dağı'nın zirve kesiminde yer alan çam ormanlarının bulunduğu bölgede, bugün saat 17.30'da, dumanlar yükselmeye başladı. Bölgeden yükselen dumanlar, Çine kent merkezinden görülebildi. Vatandaşlar yangını, orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak 5 helikopter 3 dozer 30 arazöz yangın bölgesi sevk edildi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede dağlık alan yüzünden karadan yürütülen çalışmaların güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

TEHLİKE YARATMAYA BAŞLADI

Aydın'ın Bozdağan İlçesi'nde başlayarak Çine İlçesi'ne doğru ilerleyen yangında söndürme çalışmaları sürüyor. Madran Dağı'nın Gargüre Mevkii'nde etkili olan yangının Topçam Mahallesi'nde tehlike yaratmaya başladığı öğrenildi. Yangına destek ekipler de gönderildi. Böylelikle yangına müdahale eden helikopter 6'ya, uçak sayısı ise 4'e yükseldi. Ayrıca yerden 30 arazöz, 3 dozer, altı su tankeri ve 60 orman işçisinin müdahaleyi sürdürdüğü bildirildi.

DHA