Zeynep Küçük'e cezaevi tehdidi

Kumpaslar bir bir çökerken Ergenekon davası avukatı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Küçük'ün cezaevine girmesi gündeme geldi. Küçük'e verilen cezanın nedeni ise kumpas davasında görev alan hakimlere hakaret ettiği iddiası. Eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı düzeltmeye gitmezse, infaz erteleme süresi dolan avukat Küçük Çarşamba günü cezaevine girecek.

Kumpas davaları bir bir çöktü, cezaevlerindeki yurtseverler peşi sıra tahliye oldu. Ancak bu kez avukat Zeynep Küçük'ün cezaevine girmesi gündeme geldi.

Ergenekon yargılamalarını yapan özel görevli Ergenekon hakimlerine hakaretten 1 yıl 15 gün hapis cezası verilen Avukat Zeynep Küçük'ün infaz erteleme süresi Çarşamba günü dolacak.

İnfazın durdurulmasının yolu ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Avukat Zeynep Küçük'ün başvurusunu değerlendirmesi. Zira 2 yıldan az olan cezaların 5 yıl süre ile ertelenmesi gerekirken Zeynep Küçük için bu kanun yok sayıldı.

Avukat Küçük, F tipi hakim ve savcılar yurt dışına kaçarken kendisinin cezaevine girecek olmasını Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Silivri'deki yargılamalar nedeniyle avukatlara çok sayıda dava açıldı. Bazı davalar beraat kararı ile sonuçlanırken bazı davalar Yargıtay tarafından bozuldu.

Cezası onanarak cezaevine girmesi gündeme gelen tek avukat Zeynep Küçük oldu.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Serkan Bayraktar

ulusalkanal.com.tr