Büyük konser, Suriye basınında geniş yankı buldu

Büyük konser, Suriye basınında geniş yankı buldu

ZOR ESER MÜKEMMEL SERGİLENDİ

Suriye’nin Devlet Haber Ajansı SANA’nın konser ile ilgili yaptığı haber “Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’ndan Yüksek Performans” başlığıyla çıktı. Haberde Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’nın konserdeki zor eserleri bir haftadan kısa sürede çalıştığı halde çok başarılı bir biçimde seslendirdiği belirtildi. Onurcan Çağatay için ise çaldığı konçertonun zorluğuna rağmen diğer müzisyenlerle kurduğu ilişkinin ve uyumun olağanüstü bir görsellik kattığı yorumunda bulunan ajans “Konseri Beethoven’in zorluğu herkesçe bilinen 7. Senfonisi ile bitiren üstad Özdil’in yüzündeki azim ve mutluluk parçanın herkes tarafından ayakta alkışlanmasını sağladı” diye yazdı.

KÜLTÜR BAKANLIĞI SİTESİ: YOĞUN DUYGULAR

Suriye’nin önde gelen gazetelerinden Tişrin Gazetesi ise habere “Türk Müzisyenler Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’na Misafir Oldu” başlığı ile yer verdi. Suriye Devlet Televizyonu’nda da geniş yer bulan konser, Suriye Kültür Bakanlığı’nın internet sitesinde ise Onurcan Çağatay’ın “özel ve güzel” olarak ifade edilen performansı ve İnci Özdil’in muhteşem şefliği vurgulanarak yer buldu. Haberde İnci Özdil için “Sergilediği yoğunve yüksek duygularla yönettiği orkestrayı, seyircilere sanki kendisi çalıyormuş gibi hissettirerek yoğun alkışla karşılandı” yorumu yer aldı.

DÜNYAYI BİRLEŞTİREN TEK DİL

Devrim Gazetesi Saura ise İnci Özdil’in “Müzik, dünyayı birleştiren tek dil olarak kalacaktır” sözlerini manşete çıkararak Özdil’in konseri gerçekleştirmek için içine girdiği yoğun çabadan övgüyle bahsetti. Konserin Türkiye’de canlı yayınlandığını ve yüzbinlerce kişi tarafından izlendiğini belirten Saura, müziğin kültürlerin diğer ülkelere iletilmesini sağlayan en iyi elçi olduğunu belirtti.