Kalın: Menbic'e PYD'nin yerleştirilmesi söz konusu değil

ABD, Kürt koridorunu tamamlamak için Türkiye'ye açıktan baskı yapmaya başladı. Amerika, Türkiye sınırında IŞİD'in yer aldığı 96 kilometrelik Cerablus-Mare hattını bölücü terör örgütünün PKK'nın uzantısı PYD'ye vermeyi teklif etti. Ankara, Washington'ın bu teklifine direniyor. Eğer ABD'nin "Menbiç boşluğu" diye tarif ettiği bölge PYD'ye teslim edilirse Kürt koridoru tamamlanmış olacak.

Amerika, "Kürt Koridoru"nu tamamlamak için Türkiye'ye baskı yapıyor. The Times'ın haberine göre Washington yönetimi IŞİD kontrolündeki Cerablu-Mare hattındaki Menbiç bölgesini PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye vermek istediğini Ankara'ya iletti.

Amerika, Brüksel saldırısını da fırsat bilerek IŞİD'in Türkiye sınırından giriş-çıkış yaptığını savunuyor. ABD'nin "Menbiç boşluğu" diye tarif ettiği bölgeye PYD'nin yerleştirilmesine Ankara'nın tavrı net.

ABD'nin "PYD'ye teslim edelim" dediği bölge Türkiye açısından stratejik nokta. Zira o bölge Ayn El Arap ve Afrin arasında kalıyor. Eğer o bölgeye de PKK'nın uzantısı PYD yerleştirilirse Türkiye'nin Suriye sınırının tamamı bölücü örgüte teslim edilmiş olacak.

Böylece Amerika'nın, Irak'ın kuzeyinden Akdeniz'e açılan Kürt Koridoru planında kritik kavşak geçilmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr