İşte IŞİD'in hedefi

Irak'ın Musul kentine saldıran IŞİD terör örügütü 28 Türk tır şoförünü rehin aldı. Irak'taki Rudaw televiyonuna bağlanan bir IŞİD sözcüsü "amacımız Irak halkını Maliki'nin zulmünden kurtarmaktır, şoförlerin Maliki ile bağlantısının olmadığı anlaşılırsa serbest, bırakılacaklar" şeklinde konuştu.

İşte IŞİD'in hedefi

Irak'ın Musul kentini önemli ölçüde ele geçiren Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütü 28 TürkTIR şoförünü de rehin aldı. Kendini IŞİD sözcüsü olarak tanıtan Abu Ömer adlı bir kişi, Irak'ta yayın yapan Rudaw televizyon kanalına telefonla bağlandı, kaçırdıkları Türk TIR şoförlerinin güvende olduklarını açıklandı.

IŞİD Sözcüsü Abu Ömer esas düşmanlarının Irak Başbakanı Nuri EL Maliki olduğunu ifade etti. "Amacımız Irak halkını Maliki'nin zulmünden kurtarmaktır" diyen IŞİD Sözcüsü Türk şoförlerin Maliki ile bağlantısı olup olmadığını araştırdıklarını söyledi. "Şoförlerin Maliki ile bağlantısının olmadığı anlaşılırsa serbest, bırakılacaklar" şeklinde konuştu.

Rudaw yayınında "Bölgesel Kürt Yönetimi topraklarına da saldırı düzenleme planınız var mı?" sorusuna IŞİD sözcüsü, "Bizim hedefimiz Irak halkını Maliki'nin zulmünden kurtarmaktır. Bölgesel Kürt Yönetimi topraklarına saldırı girişimde bulunmayacağız" dedi.

Kaçırılan Türk şoförlerle ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da açıklama yaptı. Davutoğlu, "Onlarla ilgili bazı temaslar kuruldu. Kurduğumuz temaslarda durumlarının iyi olduğunu haber almış olmak şimdilik bizi teselli etti" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

türk Tır ışid