Müfredat taslağında Atatürk'e daha az yer veren derslere eleştiri çok

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tepki toplayan yeni müfredat taslağına 1 ayda 184 bin 42 görüş, öneri ve şikayet geldi. En fazla eleştiri, Atatürk kazanımlarının azaltıldığı ve evrim teorisinin çıkarıldığı dersler için iletildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili konuların azaltıldığı, Lozan Kahramanı İsmet İnönü başlığının kaldırıldığı yeni müfredat taslağının askı süreci sona erdi.

Müfredat taslağına bir aylık sürede 175 bin 342 görüş ve öneri iletildi. Bakanlığın kurumsal e-posta adreslerine ise 8 bin 700 görüş gönderildi.

En fazla görüş ve öneri, lise 4’üncü sınıf müfredatında bulunan evrim teorisinin kitapta yer almaması ve Atatürk’e kazanımlarının azaltıldığı derslere ilişkin yapıldı

Taslak müfredata, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olmaktan çıkarılması ve Nutuk’un ders kitabı olarak öğrencilere okutulması önerileri de geldi.

İlkokuldaki 11 ders için toplam 33 bin 648 görüş iletildi. 7 bin 882 görüşle insan hakları, yurttaşlık ve demokrasi dersi ilk sırada yer aldı.

Lisede okutulacak 25 ders için ise 94 bin 158 görüş iletildi. En çok öneri ve şikâyet 41 bin 10 iletiyle tarih dersine yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

atatürk