PKK yasa istiyor!

Açılım süreci kapsamında PKK yöneticileriyle Kandil Dağı'nda 6 saat süren bir görüşme yapan BDP heyeti Abdullah Öcalan'a verilmek üzere cebinde 5 sayfalık mektupla Türkiye'ye döndü. BDP'li Pervin Buldan Kandil'in "yasal çerçeve için bir an önce adım atılmasını" istediğini belirtti.

PKK yasa istiyor!

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK'nın Kandil'deki yönetiminin Erdoğan'ın son açıklamalarına öfkelendiğini ve Öcalan'a yazılan 5 sayfalık mektubu yarın Adalet Bakanı'na vereceklerini söyledi.

BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Buleken dün Kandil Dağı'nda PKK yöneticileri ile 6 saatlik bir görüşme yaptı. Açılım heyeti bugün uçakla Türkiye'ye döndü. BDP Grup Başkanvekili Buldan, açılım sürecine yasal çerçeve konusunda PKK'nın pratik adımlar beklediğini kaydetti.

"Bir an önce bu konuda bir düzenlemenin yapılmasını artık pratik, somut adımların bir an önce atılmasını ifade ettiler."

Buldan Öcalan ile ne zaman görüşeceklerini de açıkaldı.

"Önümüzdeki haftada muhtemelen sayın Öcalan ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Tabi burada önemli olan sayın Öcalan'ın görüşleri ve düşünceleridir bana göre. Sayın Öcalan bakalım KCK'nın yazmış olduğu mektuba, AKP'nin seçim sürecinde izlediği ve yaşadığı politikalara ve Başbakan'ın yaptığı son açıklamalara yönelik bir görüş belirtecektir."

ulusalkanal.com.tr

pkk BDP abdullah öcalan pervin buldan