Ekonomist Selçuk Geçer'den Kıdem Tazminatı açıklaması

Türkiye seçim tartışmalarına gömülmüşken, ekonomide çözüm bekleyen konular kendini açıkça gösteriyor. Büyüme, işsizlik ve işçilerin kıdem mücadelesi ekonomideki başlıca sorunlar olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, yeni ekonomi programının boş çıktığı görüşünde. Atılması gereken adımlar ise belli. Ekonomist Selçuk Geçer, yapılması gerekenlerle ilgili Ulusal Kanal'a konuştu

Ekonomide çözüm bekleyen üç acil başlık Türkiye'nin önünde. Veriler art arda açıklanıyor. Sanayi üretimindeki daralma büyümedeki daralma olarak piyasalara yansırken, işsizlik rekor bir rakamla karşımıza çıktı. İşçilerin kıdem mücadelesi de öncelikli konular arasına girdi. Elbette bu üç gündem maddesi birbirinden bağımsız değil.

Kıdem tazminatı fonu yeni açıklanan reform paketinin en dikkat çeken başlığı oldu. Ekonomist Selçuk Geçer, yaklaşan tehlikeye karşı hükümeti uyardı.

Geçer'e göre Kıdem Tazmiatı Fonu kararı, EYT mücadelesine benzer bir mücadeleyi doğurabilir.

Bu arada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Washigton turu da bekleneni vermedi. "Reform paketi" yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yatırımcıları tatmin etmedi. Selçuk Geçer, Albayrak'ın yatırımcılarıla görüşmesinden hemen önce ortaya atılan bir söyleme dikkat çekti.

Uluslararası finans kuruluşlarının baz aldığı ekonomistlerden Timothy Ash, görüşmelerin perde arkasını gözler önüne seren isim oldu.

Yani Türkiye'ye görüşmelerden önce de IMF kapısı gösterildi. Peki Türkiye IMF ile anlaşmalı mı?

ulusal.com.tr

ulusal kanal selçuk geçer