Hükümet düğmeye bastı, operasyon başladı!

Hükümet, Gülen örgütüne yakın şirketleri mercek altına almak için düğmeye bastı. Bu kapsamda ilk operasyon izleme ve denetleme yetkisine sahip Sermaye Piyasası Kurulu'nda yapıldı. 3'ü başkan yardımcısı ve 11'i daire başkanı olmak üzere 14 yönetici görevden alındı.

Hükümet düğmeye bastı, operasyon başladı!

Gülen örgütüne yakın şiketlere yönelik operasyon hazırlığı yapan hükümet ilk adımı attı. Şirketleri mercek altına almak için, izleme ve denetleme yetkisi bulunan Sermaye Piyasası Kurulu'nda 14 kişi yönetici görevden alındı.

SPK'nın bugün kurul toplantısında 4 başkan yardımcısından 3'ü ve 12 daire başkanından 11'inin görevlerinden alınmasına karar verildi.

Görev değişikliği SPK'dan yapılan resmi açıklamayla duyuruldu. Başkan Yardımcısı Tevfik Kınık görevinde kalırken diğer Başkan Yardımcıları İbrahim Peker, Bircan Akpınar ve Ömer Ergenç'in görevi sona erdi. Yerlerine ise Ayşegül Ekşit, Bora Oruç ve Ömer Gönül atandı.

Açıklamada görevden almaların "yönetimde görülen lüzum üzerine" yapıldığı ifade edildi.

Ulusal Kanal'a konuşan ekonomi kaynakları operasyonların Merkez Bankası'na sıçrayacağını işaret etti. Zira hükümet Merkez Bankası'nın aldığı aldığı faiz kararlarının bile "hükümeti devirmeye teşebbüs girimişi" olarak algılıyor. Hükümetin bu tutumu da Merkez Bankası yönetiminde tedirginlik yaratıyor.

uluslakanal.com.tr

operasyon spk