Cumhuriyet Başsavcısından İdris Baluken açıklaması

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, HDP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkan Vekili İdris Baluken'in ifadeye çağrıldığını, gelmediği için hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcısından İdris Baluken açıklaması

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Bektaş, HDPDiyarbakır Milletvekili, 24'üncü Dönem BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in, TBMM tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlık kaydında bulunan soruşturma dosyaları ile ilgili olarak savunmasının alınması için çağrı kağıdı gönderildiği, gönderilen çağrı kağıdının usulune uygun olarak tebliğine rağmen şüphelinin Cumhuriyet Başsavcılığımıza gelmediğini söyledi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Şüpheli hakkında yürütülen hazırlık soruşturmaları kapsamında gözaltı kararı verildiği, Ankara ilinde gözaltına alınan şüpheli İdris Baluken'in Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikalinin sağlandığı, 4 Kasım 2016 tarihinde Cumhuriyet başsavcılığımızca alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildiği, Bingöl Sulh Ceza Hakimliği'nin 4 Kasım 2016 tarihli kararıyla şüphelinin silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama suçlarından tutuklanmasına karar verilmiştir. Şüpheli hakkında soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir."

diyarbakır hdp Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş