Tuğgeneral Evrim'den yeni ifade

Kalkışma gecesi Genelkurmay Başkanı orgeneral Hulusi Akar’a ‘’Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim’’ diyen Akıncı Üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, Gülen’i tanımadığını iddia etti. Darbeyle ilişkisi olmadığını öne süren Evrim’in, “Rahatsızlıklar darbeye gerekçe olamaz” dediği öğrenildi.

Tuğgeneral Evrim'den yeni ifade

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a ‘’ Fetullah Gülen ile görüştürelim’’ diyen Akıncı Üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in ikinci ifadesi ortaya çıktı.

Cemaatçi olmadığını, FETÖ elebaşı Gülen’i tanımadığını iddia eden Evrim, darbeci olmadığını öne sürdü.

Sözcü gazetesinin haberine göre Tuğgeneral Hakan Evrim, kendisinin de üç silahlı kişi tarafından esir alındığını belirtti.

Darbecilerin istediklerini yapmak dışında bir şansının olmadığını kaydeden Evrim, Yurtta Sulh Konseyi’nin adını televizyonda duyduğunu ifade etti.

Bu devirde TSK’nın darbe yapmasının kabul edilemez olduğunu belirten Evrim, kendisinin, muhalefetin hatta iktidardan bazı isimlerin bir takım konulardan rahatsız olmasının darbeye gerekçe olamayacağını vurguladı.

Akıncı Üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ayrıca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın helikoptere bindirilerek götürüldüğünü de gördüğünü söyledi.

Genelkurmay başkanının yüz kısmında hafif kızarıklık olduğunu düşünen Evrim, darbecilerin çok fazla olduğunu, onun için karşı koyamadığını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

hulusi akar akıncı üssü genelkurmay başkanı