Yurt genelinde sağanak yağış etkisini gösterdi

Manisa'da etkili sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Köy yolları ulaşıma kapandı. 300'e yakın vatandaş tahliye edildi. Edirne'de sağanak nedeniyle Havsa Deresi taştı. Dere yatağına yakın evlerin bahçelerini, tarım arazilerini ve ahırları su bastı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de şiddetli sağanak nedeniyle yüksek kesimlerden sürüklenen kayalar, bazı yolları ulaşıma kapattı.

Yurt genelinde sağanak yağış etkisini gösterdi

Manisa'da etkili sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Sabah saatlerinden itibaren şiddetini arttıran yağmur yollarda su birikmesine neden oldu. Bu durum araçların trafikte ilerlemesini zorlaştırdı.

Mahsur kalan bazı araçlar, vatandaşların yardımıyla, bazısı da çekiciyle kurtarıldı. Akhisar ilçesinde sulama kanalı ve Selçikli deresi taştı. Ekipler, su baskınlarının yaşandığı noktalara müdahale ediyor.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinde derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bazı araçlar suya gömüldü.

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleri ile kurtarılarak okul binaları ile otellere yerleştirildi.Bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile evlerinden çıktı. Belediye ekipleri ve vatandaşlar mahsur kalan 100'e yakın kedi ve köpeği kurtararak, güvenli bölgelere taşıdı.

Türk Kızılay da bölgede vatandaşlara çorba ve gıda dağıttı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, dere yatağının taştığı bölgede incelemede bulundu.

Edirne'de sağanak nedeniyle Havsa Deresi taştı. Köylerde dere yatağına yakın evlerin bahçelerini, tarım arazilerini ve ahırları su bastı. Bazı köylerin girişi suyla doldu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de şiddetli sağanak etkili oldu. Yüksek kesimlerden sürüklenen kayalar, bazı yolları ulaşıma kapattı. Küçükkuyu sahil yolunun bir bölümünde de çökme meydana geldi. Jandarma ekiplerince bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldı.

Manisa çanakkale Edirne sağanak sel kırklareli su baskını