Liderler zirvesi öncesi kritik uyarılar

"Amerika İdlib üzerinden uçuşa yasak bölge tuzağı kurabilir. " Bölgeyi yakından takip eden Prof. Dr. Hasan Ünal, 7 Eylül’de İran yapılacak 3'lü liderler zirvesi öncesi kritik uyarılar yaptı. Ünal, Türkiye'nin Amerikan tuzağına düşmemesi gerektiğini belirtti. Ünal, Ankara Şam'ın işbirliğinin her zamankinden daha da önemli olduğunu vurguladı.

7 Eylül’de Astana Zirveleri kapsamında Türkiye, Rusya ve İran'ın yapacağı 3'lü liderler zirvesi öncesi bu çağrıyı yaptı. İdlib için kritik uyarılar gündeme getirdi.

Atılım Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, Suriye sahasındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

İdlib operasyonun gündeme geldiği bir dönemde Amerika'nın, PKK/PYD'nin kontrolündeki Ayn-El Arabp kentine radar üssü yerleştirmeye başladığı belirtildi. Ünal da, Amerika'nın Suriye ordusunun İdlib'teki terör örgütlerine yönelik operasyonlarını engellemek için "uçuşa yasak bölge tuzağını" gündeme getirebileceğini söyledi.

Amerika'nın kimyasal provokasyonuna da dikkat çeken Ünal, Ankara'nın Şam ile işbirliğinin her zamankinden daha da önem kazandığını vurguladı.

ulusal.com.tr

rusya suriye idlib hasan ünal şam