Fırat Kalkanı harekatının ayrıntıları netleşti

Amerika'nın koridor faaliyetlerine karşı yapılan Fırat Kalkanı harekatının ayrıntıları netleşiyor. İşte 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in komuta ettiği; sahada da Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın yönettiği Fırat Kalkanı Harekatı'nın ayrıntıları.

Fırat Kalkanı harekatının ayrıntıları netleşti

Türk ordusu Suriye'nin kuzeyine girdi, Amerika'nın PKK eliyle oluşturmaya çalıştığı koridora darbe indirdi.

Operasyonun ayrıntıları da netleşmeye başladı. Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi'nin köşesine taşıdığı bilgilere göre, bir gün önce sınırdan Suriye'ye sızan özel kuvvetler ve istihbaratçılar küçük çaplı operasyonlar yaptı. Geçiş yollarını tespit etti, bazı yerleri işaretledi, tehlikeli yerlerde bulunan kişileri yok etti.

Özel Kuvvetler operasyona 30’ar kişilik 6 tim halinde katıldı. 1 adet erken uyarı uçağı Awacs,1 adet Tanker uçağı ve 1 arama kurtarma uçağı harekat süresince havadan destek sağladı.

Fırat Kalkanı harekatı saat 04.00'te IŞİD hedeflerinin vurulmasıyla başladı.

F-16’larımız tarafından yapılan hava harekatına 2 koalisyon uçağı da destek verdi. Kara birlikleri saat 10.00’dan itibaren Suriye sınırından girmeye başladı.

Suriye’ye ilk olarak 16 tank,13-14 zırhlı araç girdi. Tank ve zırhlı araçlarla birlikte Türkiye'nin desteklediği gruplardan bin 800-2 bin civarında ÖSO mensubu Cerablus’a geçti. İçeride ise onları 3 bin civarında ÖSO mensubu vardı.

Fırat Kalkanı operasyonuna 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel komuta etti. Sahadaki isim de Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'ydı.

İlk gün harekâta 450 asker katıldı. Duruma göre sayının 15 bine çıkabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Fırat Kalkanı