Ulusal'a Bilal Erdoğan'ın cezası

Türkiye Bilal Erdoğan'ın "rüşvet ve yolsuzluk soruşturması"nda şüpheli olarak ifadeye çağrıldığını Ulusal Kanal'dan öğrendi. Türkiye'yi ayağa kaldıran haber, günlerce konuşuldu. Her kesimden açıklama üstüne açıklama geldi. Haberin yayınlanmasının ardından Bilal Erdoğan ortadan kayboldu, uzun süre görülmedi.

5 Şubat 2014'te Bilal Erdoğan'ın yeni savcılara ifade vermesi ile haberimiz bir kez daha doğrulandı. Ancak bu haberin Ulusal Kanal'a bedeli 11 bin 886 türk lirası oldu. RTÜK Bilal Erdoğan'a kalkan oldu, Ulusal Kanal'a idari para cezası verdi.

Evet yanlış duymadınız! RTÜK, Ulusal Kanal'a "Başbakan'ın oğlunun ifadeye çağrılmasını kamuoyuna duyurduğu için" 11 bin 886 lira para cezası verdi.

Oy çokluğuyla alınan kararda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Ulusal Kanal'a AKP, Cemaat, BDP ittifakıyla ceza verilmesi. Kurul'un CHP ve MHP'li üyeleri karara muhalefet etti, ancak AKP ve BDP kontenjanından seçilen üyelerin oylarıyla Ulusal Kanal'a para cezası verildi.

Kararın gerekçesinde ise "soruşturma gizliliğinin ihlal" edildiği öne sürüldü. RTÜK kararında Ulusal Kanal Haber sunucusu Ümit Zileli'nin savcılık belgesinde yazılan ifadeleri okuması bile suçlama olarak gösterildi.

RTÜK'ün rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili yayınları nedeniyle Ulusal Kanal'a verdiği ceza bununla sınırlı kalmadı. Operasyonlarda bulunan kutu kutu doların görüntülerinin ekrana getirilmesi suç kabul edildi.

Aşık Mahsuni Şerif'in kaleme aldığı "yuh yuh soyanlara" türküsü de RTÜK'ün gözünden kaçmadı. Ayakkabı kutularında bulunan 4 buçuk milyon doların fotoğrafları eşliğinde kullanılan türkü için Ulusal Kanal'a 11 bin 886 lira ceza verildi.

İşte Aşık Mahsuni Şerif'in kaleme aldığı "yuh yuh soyanlara" türküsü

ulusalkanal.com.tr

chp ulusal kanal mhp BDP ifade bilal erdoğan aşık mahsuni şerif