Dışişleri'nden Obama'ya PKK yanıtı

ABD Başkanı Barack Obama'nın "Türkiye'nin PKK değil IŞİD üzerine yoğunlaşması gerekir" şeklindeki açıklamalarına Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç yanıt verdi. Bilgiç, "PKK her şeyden önce bizim için bir terör örgütüdür. Türkiye'nin kimseden icazet almasına gerek yoktur" dedi.

Dışişleri'nden Obama'ya PKK yanıtı

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da bazı gazetecilerle yaptığı toplantıda, Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi.

HuffPost gazetesinin haberine göre Obama, Beyaz Saray'ın "IŞİD'e karşı yapılan anlaşmanın Kürt güçlerine karşı bir savaş haline dönüşmemesi" için Türkiye'yi uyardığını söyledi. Operasyonların dikkatli bir şekilde sınırlandırılmasını isteyen Obama, "Türkiye'nin PKK değil IŞİD üzerine yoğunlaşması gerekir" dedi.

Obama'nın açıklamalarına Türk Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç yanıt verdi. Bilginç düzenlediği basın toplantısında, "PKK her şeyden önce bizim için bir terör örgütüdür" ifadelerini kullandı.

"Terörün iyisi kötüsü olmaz. Teröristler arasında ayrım yapmak doğru değildir." diyen Bilgiç, "Türkiye geçmişte olduğu gibi bundan sonra da terörle kararlılıkla mücadele edecek ve gereken tüm tedbirleri kararlılıkla alacaktır. Bu tedbirleri alırken de tabiatıyla kimseden icazet almasına gerek yoktur." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç