Rusya ve Çin'den ortak karar

Rusya ile Çin, stratejik bir karar aldı. İki ülke, "devrim" adı altındaki Batı merkezli renkli darbelere karşı beraber mücadele etme kararı aldı. İki devlet, askeri uçak ve helikopterlerin ortak üretimini de onayladı.

Rusya ve Çin'den ortak karar

Amerika'nın, Rusya'ya ve Çin'e karşı açıktan cephe alması, iki ülke arasındaki işbirliğini artmasıyla sonuçlandı. Rusya ve Çin, Batı merkezli renkli devrimlere karşı beraber mücadele etme kararı aldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Çin-Rus Hükümetler arası askeri-teknik işbirliği komisyonun toplantısına katılmak için Pekin’e gitti. Şoygu resmi ziyaretinin sonunda yaptığı açıklamada “Çin ile ilişkilerin genişlemesinin Rusya'nın mutlak önceliği olduğunu” söyledi ve iki ülkenin renkli devrimlerin tehdidine karşı birlikte çalışacağını vurguladı.

Toplantıda stratejik kararlar da alındı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Rusya ve Çin'in, savunma amaçlı silah ve askeri teçhizat ortak üretiminde yeni sayfalara geçeceği belirtildi. İki komşu ülkenin, bölgesel ve küresel barışı korumak için ortak çaba göstereceği de açıklandı.

Çin ve Rusya Savunma Bakanları uzun menzilli geniş gövdeli askeri uçaklar ile Mi-26 ağır helikopterinin geliştirme ve üretimini öngören ortak planları onayladı.

Son yıllarda 10 kattan fazla artan Çin-Rusya ticaret hacminin 2015 yılında 100 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr