Üç metrekarelik kulübede ekmeğini kazanıyor

Kahramanmaraş'ta çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu bedensel engelli olan İsmet Ulaş, 38 yıldır ayakkabı boyadığı üç metrekarelik kulübesinde ekmeğini kazanırken azmiyle örnek oluyor.

Üç metrekarelik kulübede ekmeğini kazanıyor

Kahramanmaraş'ta çocukken geçirdiği rahatsızlık sonucu bedensel engelli olan İsmet Ulaş, 38 yıldır ayakkabı boyadığı 3 metrekarelik kulübesinde ekmeğini kazanırken, çalışma hayatında "Ben de varım" diyerek azmiyle örnek oluyor.

Merkez Onikişubat ilçesi Serintepe Mahallesi'nde dünyaya gelen ve 9 yaşında yakalandığı menenjit hastalığı nedeniyle sağ ayağı tutmayan 51 yaşındaki İsmet Ulaş, merkez Dulkadiroğlu ilçesi Fevzi Paşa Mahallesi'ndeki Çocukbahçesi Parkı etrafında ayakkabı tamiri ve boyacılığı yapıyor.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 2 yıl önce kurulan "Emek evi" adındaki 3 metrekarelik kulübeye yerleşen Ulaş, bu sayede yağmur ve güneşten kurtularak iş yerini sürekli açık hale getirdi.

Ulaş'ın, büyük fedakarlık göstererek büyüttüğü 3 çocuğundan biri Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışıyor, bir kızı üniversitede okuyor, en küçük kızı ise lise eğitimini sürdürüyor.

"Çalışana her yerde iş var" anlayışıyla çalışma hayatında "Ben de varım" diyen, engeli nedeniyle hayata küsenlere azmiyle örnek olan Ulaş, 38 yıldır ayakkabı boyacılığı ve tamiri yaptığını, son iki yıldır da belediye sayesinde küçük de olsa bir dükkana kavuştuğunu söyledi.

Sabah erken saatlerde işinin başında olduğunu belirten Ulaş, evinde kazan kaynaması için mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı. Desteğinden dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür eden Ulaş, "Ben hayat mücadeleme devam etmek istiyorum. Çalışkan bir adamım, sabah ezanında ayaktayım. Kendimi engelli hissetmiyorum. Çalışırsan olur çalışmazsan olmaz diye bakıyorum hayata. Namazımı kılarım, yemeğimi yer işimin başına geçerim." dedi.

Ulaş, çalışmanın önemine dikkati çekerek genç neslin çalışmayı sevmediğini ve her zaman ailelerinin eline baktığını ifade etti.

Hayata küsen, evlerinde oturan engellilere de seslenen Ulaş, "Dere her zaman odun getiremez ki, kendi çalışırsa her şansı bulur. Çalışana iş var. 'Yok ben çalışmayayım Allah bana versin' diyenler hiç kusura bakmasın havadan ne altın yağar ne de gümüş. Ben mesleğimi severek yapıyorum. 3 metrekarede de olsa burası benim gelir kaynağım. Allahımıza bin şükür cebimizde paramız kalmıyor ama iyi kötü kazanımız kaynıyor." diye konuştu.

Kahramanmaraş ekmek ayakkabı Bedensel engelli azim kulübe