"Artık bizden iyi niyet beklemesinler"

Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı termik santrallerinin özelleştirilme sürecinde ihale tarihi bugün akşamüzeri özelleştirme ihalesi başkanlığının İnternet sitesinden yayınlandı.

"Artık bizden iyi niyet beklemesinler"

Behiye Yaraşcı

Kemerköy ve Yeniköy Santralleri 24 Ocak tarihinde , Yatağan 10 şubat ve Çatalağzı termik santrali 5 şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

ARTIK BİZDEN İYİ NİYET BEKLEMESİNLER!

Maden İş Yatağan şube başkanı: “ Süleyman girgin “ bundan sonra bizden iyi niyet beklemesinler”dedi

Girgin “ Aylardır demokratik ve meşru bir şekilde haklılığımızı hem kamuoyuna hem siyasi iktidara anlatmaya çalıştık. En son Ankara yürüyüşünden sonra Türk İş genel başkanımız Ergün Atalay Yatağan a ziyarete geldiğinde iktidar partisinden muhalefet partilerine, esnaf odalarından ziraat odalarına ve dernek ve muhtarlara varıncaya kadar tek vücut olmuş ve özelleştirme sevdasından vazgeçilmesi için ortak bir metin imzalanmış ve dekdare edilmişti. Türk İş genel başkanı tarafından bölgedeki duyarlılık ve bu dayanışma ruhu başbakana ve özelleştirme idaresindeki balkanlara gönderilmişti.Anlaşılan o ki siyasi iktidar Yatağan , Milas ve Muğla hattında halkıyla bütünleşmiş bir şekilde yapılan demokratik tepki ve talepleri dikkate almamış ve bildiğini yapmaya devam etmiştir. Yatağan’da Türk İş genel başkanımızın bir uyarısı vardı” Yatağan ve Milas’da özelleştirme yaparsanız altında kalırsınız.” Demişti.

Maden ve enerji işçileri olarak bütün uyrılarımıza rağmen adeta ateşe benzin dökercesine ihale tarihini açıklayan siyasi iktidarın bu tavrına karşı cevabımız çok sert olacaktır.Bu noktadan itibaren iktidar bizden işçilerden iyi niyet beklemesin. Bu işyerlerini kimlere söz vermişler ise bu oyunu maden ve enerji işçileri bozacaktır. Tıpkı 2000 yılında bozduğumuz gibi.”dedi.

ulusalkanal.com.tr